“Dzīvais” ērkšķogu ievārījums ar apelsīniem. Ogas gluži kā svaigas!

13-07-2019


Šādi gatavotus ievārījumus dēvē par “dzīviem” minimālās termiskās apstrādes dēļ.

Sastāvdaļas

2 kg ērkšķogu

5 lieli, gatavi apelsīni

2,4 kg cukura

Pagatavošana
Augļus rūpīgi nomazgā, bet ērkšķogām nogriež “astītes”.

Tas ir visai laikietilpīgs process, bet astītes jānogriež obligāti, lai ievārījums uzglabātos visu ziemu.

Apelsīnus nomazgā karstā ūdenī un sagriež nelielos gabaliņus.

Apelsīnus mazgāt nevajag: miziņa piešķirs ievārījumam papildu garšu un aromātu.

Bet griešanas procesā noteikti jāizņem visi apelsīnu kauliņi, lai ievārījums nekļūtu rūgts.

Ērkšķogas un apelsīnus samaļ gaļas mašīnā ar īpašo augļu un dārzeņu pārstrādes sietiņu.

Iegūto masu lej katliņā vai lielā bļodā.

Tilpumam jābūt samērā lielam, lai saturu būtu ērti apmaisīt.

Augļu masai pievieno cukuru, labāk nelielām porcijām, pastāvīgi maisot, lai cukurs paspētu izkust.

Pēdējā cukura porcija var neizkust. Tādā gadījumā ievārījumu liek uz uguns, pastāvīgi maisot, ļauj uzvārīties, bet pēc tam uzreiz noņemt no plīts un atdzesēt.

Kad ievārījums būs atdzisis, to salej sterilizētās burkās, pārsedz ar plastmasas maisiņiem un glabā ledusskapī.

IZMĒĢINI ARĪ ŠO RECEPTI! “ĶEIZARA IEVĀRĪJUMS” – ĒRKŠĶOGAS AR ĶIRŠU LAPĀM

loading...