Drumstalu maize ar biezpienu. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu receptes!

23-03-2021

Salda, zeltaini brūna pamatnīte un maigs biezpiena pildījums ir lieliska garšas kombinācija.

Pagatavošana neprasīs daudz laika, un šādu desertu var pagatavot pat iesācējs.

Sastāvdaļas mīklai

200 g miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

1 šķipsniņa sāls

50 g cukura

20 ml saldā krējuma

1 ola



Sastāvdaļas pildījumam

200 g biezpiena

30 – 40 ml saldā krējuma

Cukurs pēc garšas

Pagatavošana

1․ Atdzesētu sviestu sagriež gabaliņos un saberž ar miltiem un cepamo pulveri, lai veidotos drumstalas.

2․ Pievieno maisījuma sāli, cukuru, saldo krējumu un olu. Iejauc mīklu. Nemaisa ilgi, pietiks, lai mīklu varētu viegli savelt bumbā.

3․ Ietin mīklu pārtikas plēvē un atstāj saldētavā uz 40–60 minūtes.

4․ Biezpienu sajauc ar saldo krējumu un cukuru.

5․ Formu ieziež ar sviestu. Sarīvē pusi mīklas un izlīdzina formā. Virsū liek pildījumu un sarīvē atlikušo mīklu.

Formas diametrs – 18 – 20 cm.

6․ Cep līdz 180 °С sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Karaliskā biezpienmaize. Recepte, kuru vērts saglabāt!

Biezpienmaize brokastīs: garšīgs dienas sākums. + Vēl piecas gardas biezpienmaizes

Biezpienkūka bez miltiem un mannas. + Vēl piecas biezpienmaižu idejas!

Krakovas biezpienmaize. Maz mīklas, daudz pildījuma!

Karaliskā biezpienmaize ar kakao: vienkārši, skaisti, garšīgi!