Itālijā šo desertu dēvē sbričolata – recepte ir ļoti vienkārša, rezultāts – aromātisks un garšīgs.
Sastāvdaļas
300 g kviešu miltu
130 g cukura
120 g sviesta
1 ola
1 tējkarote cepamā pulvera
3 – 4 āboli
80 g cukura
Sula no puses citrona
Pagatavošana
Ābolus nomizo un sagriež kubiņos.
Pievieno 80 g cukura, citrona sulu un sautē uz pannas, līdz āboli mīksti.
Kamēr pildījums dziest, pārējās sastāvdaļas ar rokām saberž drupatās.
Formas (20 cm diametrā) apakšā ieklāj cepamo papīru, ieziež to ar sviestu.
Ieber formā pusi drupatu. Pieblietē un izveido nelielas maliņas.
Pildījumu nokāš, tad liek formā. Pārber ar atlikušajām drupatām.
Cep 35 – 45 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ābolkūka “Šarlote” no kefīra mīklas. + Vēl piecas ābolu gardumu receptes!
Kārdinoši smilšu mīklas pīrādziņi ar āboliem. + Vēl piecas lieliskas ābolu kārumu receptes!
Sulīga biezpienkūka ar āboliem. + Vēl pieci lieliski ābolu deserti!
Ābolkūka igauņu gaumē – Most popular Estonian desserts
Slinkie pīrādziņi ar āboliem. + Vēl desmit ābolu desertu idejas!