Drumstalu kūka ar āboliem. + Vēl piecas ābolu desertu receptes!

12-09-2024

Foto – Pixabay

Itālijā šo desertu dēvē sbričolata – recepte ir ļoti vienkārša, rezultāts – aromātisks un garšīgs.

Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu

130 g cukura

120 g sviesta

1 ola

1 tējkarote cepamā pulvera

3 – 4 āboli

80 g cukura

Sula no puses citrona



Pagatavošana

Ābolus nomizo un sagriež kubiņos.

Pievieno 80 g cukura, citrona sulu un sautē uz pannas, līdz āboli mīksti.

Kamēr pildījums dziest, pārējās sastāvdaļas ar rokām saberž drupatās.

Formas (20 cm diametrā) apakšā ieklāj cepamo papīru, ieziež to ar sviestu.

Ieber formā pusi drupatu. Pieblietē un izveido nelielas maliņas.

Pildījumu nokāš, tad liek formā. Pārber ar atlikušajām drupatām.

Cep 35 – 45 minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kraukšķīga garoziņa, bagātīgs pildījums: ābolu pīrāgs amerikāņu gaumē. + Vēl piecas ābolkūku receptes!

Ābolkūka “Šarlote” no kefīra mīklas. + Vēl piecas ābolu gardumu receptes!



Kārdinoši smilšu mīklas pīrādziņi ar āboliem. + Vēl piecas lieliskas ābolu kārumu receptes!

Sulīga biezpienkūka ar āboliem. + Vēl pieci lieliski ābolu deserti!

Ābolkūka igauņu gaumē – Most popular Estonian desserts

Slinkie pīrādziņi ar āboliem. + Vēl desmit ābolu desertu idejas!