Diētiskā biezpiena Lieldienu pasha ar magoņu pildījumu

25-03-2018

pasha

Sastāvdaļas
400 g liesa biezpiena
1 ēdamkarote želatīna
Saldinātājs pēc garšas
50 ml saldā krējuma
1/3 ēdamkarotes magoņu
1 glāze piena

Pagatavošana
Želatīnu izmērcē aukstā ūdenī.

Magones sablendē, liek katliņā, pārlej ar pienu tā, lai magones būtu pilnībā pārklātas.

Pievieno saldinātāju un vāra uz mazas uguns 15 minūtes.

Atdzesē zem vāciņa.

Želatīnu izšķīdina ūdens peldē nelielā daudzumā ūdens.

Biezpienu sablendē kopā ar želatīnu, saldo krējumu, saldinātāju un vaniļas cukuru.

Pashu gatavo īpašā formā. Ja tās nav, izmanto augstu bļodu.

Ar konditorejas maisiņa palīdzību aizpilda formu līdz pusei, centrā liek magoņu pildījumu. Virsū liek atlikušo biezpienu.

Ja gatavo pashu bļodā, to izklāj ar pārtikas plēvi, kas viegli ieziesta ar eļļu.Uz tās liek pusi biezpiena, tad magoņu pildījumu, virsū atlikušo biezpienu.

Pashu atstāj formā vismaz 3-5 stundas, vislabāk – visu nakti.

Pēc tam izņem to dekorē pēc vēlēšanās.