Daži knifiņi, lai izdotos paši labākie ceptie kartupelīši

02-02-2018

kartupeli1


Cepti kartupeļi noteikti ir viens no populārākajiem ēdieniem, bet kāpēc dažiem tie izdodas īpaši gardi – ar kraukšķīgu garoziņu, iekšā maigi un aromātiski? Lūk, dažas pavāru viltībiņas to pagatavošanai.

– Kartupeļus jāliek uz pannas, kad eļļa kārtīgi uzkarsusi.

– Visā gatavošanas laikā apmaisa ne vairāk kā 3-4 reizes.

– Sāli pievieno pašās cepšanas beigās.

– Sīpolus vai ķiplokus, kā arī garšvielas pievieno 3-5 minūtes pirms gatavošanas beigām, citādi tie piedegs.

Sagrieztos kartupelīšus liek sakarsētā eļļā uz lielas uguns un neaiztiek 3-4 minūtes, kamēr izveidojas garoziņa. Tad uzmanīgi ar lāpstiņu apgriež uz otru pusi, samazina uguni mazliet zem vidējā, uzliek vāku un turpina gatavot vēl 7-9 minūtes.

Pēc tam rūpīgi samaisa, uzliek vāku un cep vēl 7-9 minūtes.

Tad pievieno sīpolu vai ķiploku, bet reizēm arī abus, piparus, sāli un atkal uzmanīgi samaisa. Nedaudz palielina uguni un pabeidz gatavošanu jau bez vāka.

Brūnuma pakāpi izvēlas pats gatavotājs, tāpat arī nevajag aizmirst, ka kartupeļiem ir
dažādas šķirnes, arī šis factors jāņem vērā.

loading...