Daudzkrāsaina marinēta paprika 15 minūtēs. Var gatavot jebkurā brīdī!

16-12-2018

ump-1

Marinēta paprika lieliski noder dažādām sviestmaizēm, kā piedeva ēdieniem un košs akcents. Nevajag nemaz gaidīt lielo konservēšanas sezonu (vai bēdāties, ka tā jau garām), lai pagatavotu lielisku, pikantu kārumu.

Sastāvdaļas
5 kg paprikas dažādās krāsās (var vienkrāsainu, bet dažādas krāsas būs skaistāk!)
1 l ūdens
1,5 glāze augu eļļas
2 ēdamkarotes 70% etiķa esences
1,5 glāze cukura
0,5 glāze sāls
Ķiploki, pētersīļi

Pagatavošana
Papriku sagriež uz pusēm.

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas, uzkarsē.

Papriku ieliek verdošā marinādē, vāra tieši 2 minūtes.

Pievieno marinādei pētersīļus un caur presi izspiestus ķiplokus, ļauj uzvārīties (vēl aptuveni minūte).

Liek burciņās, pārlej ar marinādi un aizvāko.

(Gatavojot mazāku vai lielāku apjomu, sastāvdaļas aprēķina proporcionāli).

loading...