Dārzeņu uzkoda burciņā. + Vēl desmit salātu receptes ziemas krājumiem!

10-11-2019

Sastāvdaļas
5 (skābi) āboli
5 tomāti
5 nelieli sīpoli
5 paprikas
5 baklažāni
10 daiviņas ķiploka
150 g augu eļļas plus vēl nedaudz cepšanai
Rupjā sāls

Pagatavošana

Baklažānus sagriež aplīšos, pārkaisa ar sāli un atstāj uz pusstundu, pēc tam noskalo, nosusina un viegli apcep augu eļļā.

Sīpolus sagriež gredzenos, papriku – lielos kubiņos, ābolus – šķēlītēs, tomātus – četrās daļās.

Dziļā katlā kārtām liek sīpolus, papriku, ābolus, tomātus un baklažānus, katru kārtu pārkaisot ar sāli un sasmalcinātiem ķiplokiem.

Visu pārlej ar eļļu, pasautē aptuveni pusstundu uz mazas uguns, pēc tam liek sterilizētās burkās un aizvāko.

VĒL DESMIT LABAS RECEPTES!

1. DĀRZEŅU SALĀTI AR PLŪMĒM UN ĀBOLIEM

2. ZAĻO TOMĀTU SALĀTI AR ČILI

3. KONSERVĒTI SALĀTI ŽELEJĀ

4. “FIRMAS NOSLĒPUMS”

5. BAKLAŽĀNU SALĀTI

6. “RAIBAIS GARDUMS”

7. UKRAIŅU SALĀTI

8. SALĀTI BEZ TERMISKAS APSTRĀDES

9. SĒŅU SALĀTI

10. SALĀTI ZIEMAI AR MAZIEM DĀRZENĪŠIEM

loading...