Dārzeņu salāti ziemai Pjemontas gaumē

25-08-2020

salati1

Konservēta dārzeņu salātu recepte no Pjemontas, Itālijas. Katru gadu, kad ienākusies tomātu un citu dārzeņu raža, var pagatavot šo lielisko uzkodu vai piedevu. Izmēģini pagatavot, nenožēlosi!

Sastāvdaļas
Iznāk: 6 burkas, pa 450 g
1 kg gatavu tomātu, sagriezt lielos gabalos
1 šķipsniņa sāls
300 g notīrītu sīpolu
300 g zaļo pupiņu, sagriezt 5 cm gabaliņos
300 g sagrieztu burkānu
300 g selerijas, 5 mm gabaliņos
300 g sarkanās vai dzeltenās paprikas, sagriezta strēmelītēs
200 ml olīveļļas
200 ml baltvīna etiķa
1 ēdamkarote rupjā sāls
1 ēdamkarote cukura



Pagatavošana
Sagatavošana: 10 minūtes › Gatavošana: 50 minūtes › +20 papildu sagatavošanas darbiem › Kopējais laiks: 1 stunda 20 minūtes

Lielā katlā saliek tomātus, pievieno nedaudz ūdens un vāra aptuveni 10 minūtes. Pēc tam liek blenderī, pievieno šķipsniņu sāls un uzvāra.

Pievieno sagrieztus sīpolus, pupiņas un burkānus. Sautē aptuveni 10 minūtes. Pievieno pārējos dārzeņus, olīveļļu, etiķi, sāli un cukuru. Vāra uz mazas uguns vēl 25-30 minūtes, kamēr dārzeņi gandrīz gatavi.

Gatavos dārzeņus liek sterilās burkās. Pārsedz ar vāciņiem un sterilizē 20 minūtes. Lai burkas nesaplīstu, apakšā paklāj dvieli, var apņemt ar dvieli ar burkas.

Glabā vēsā, tumšā un sausā vietā. Pasniedz kā uzkodu vai piedevu gaļas ēdieniem. Labi sader arī ar tunča konserviem.

Avots: AllRecipes