Sastāvdaļas
800 g kapostu
800 g biešu
500 g burkānu
100 ml augu eļļas
500 g tomātu
500 g sīpolu
2 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes cukura
100 ml ūdens
50 ml 9% etiķa
Iznāk: 3 l gardas zupas sagataves
Pagatavošana
Burkas un vāciņus nomazgā ar sodu un izskalo ar verdošu ūdeni.
Visus dārzeņus nomazgā, notīra, burkānus un bietes sarīvē uz rupjas rīves.
Tomātus sagriež vidēja lieluma gabaliņos, kāpostus sagriež smalki, sīpolus – pusgredzenos.
Visas sastāvdaļas liek piemērotā katlā, pievieno augu eļļu, cukuru, sāli, ūdeni.
Kad sāk vārīties, vāra maisot 20-25 minūtes uz mazas uguns.
Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pielej etiķi.
Liek sagatavi burkās, ietin līdz pilnīgi atdzisusi.