Ļoti interesanta konservētu dārzeņu recepte.
Sastāvdaļas
Pa 50 ml degvīna un 9% etiķa
6 lauru lapas
4-5 ķiploku daiviņas
Pa 4 krustnagliņām, smaržīgo un melno piparu graudiņiem
Pa 2 ķirša, mārrutka lapām, 2 diļļu ziedkopas
Pa 2 ēdamkarotēm cukura un sāls
1 tējkarote koriandra
Gurķi, tomāti, kabači – cik savietojas trīslitru burkā.
Pagatavošana
Izmazgātās un cepeškrāsnī izkarsētās burkās liek tīrus, sausus dārzeņus kārtām.
Iepriekš burkas apakšā liek pusi garšvielu, ķiploka daiviņas sagriežot 3-4 daļās.
Dārzeņiem pārkaisa atlikušās garšvielas.
Burkās ielej verdošu ūdeni, uzliek sterilizētus vāciņus un atstāj uz 10 minūtēm, pēc tam karsto ūdeni ielej atpakaļ katlā (to ērtāk izdarīt, ja burkai uzliek vāku ar caurumiņiem).
Ūdenī ieber cukuru un sāli, ļauj uzvārīties, pievieno degvīnu un etiķi, vēlreiz uzvāra, pārlej dārzeņus burkās ar šo marinādi, aizvāko.
Burkas apgriež otrādi un ietin segā līdz nākamajai dienai. Pēc tam liek glabāties jebkurā vietā.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS LIELISKĀS RECEPTES!
2. MARINĒTI GURĶĪŠI UNGĀRU GAUMĒ
4. AR DĀRZEŅIEM MARINĒTAS SĒNES
5. MARINĒTI ZIEDKĀPOSTI. DIVI VARIANTI
10. MARINĒTI TOMĀTI AR VĪNOGĀM