Piedāvājam izmēģināt labu recepti: pagatavo dārzeņus savā sulā! Tos var pievienot gaļas buljonam, un iznāks garšīga zupa. Var arī pasniegt kā salātus pie otrajiem ēdieniem.
Sastāvdaļas
1,5 kg kāpostu
600 g tomātu
600 g sīpolu
600 g paprikas
600 g burkānu
0,5 glāze augu eļļas
0,5 glāze (9%) etiķa
0,5 glāze cukura
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
(Glāze = 200 ml)
Pagatavošana
Burkas un vāciņus nomazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni.
Kāpostus, sīpolus un papriku sagriež salmiņos, tomātus – gabaliņos, burkānus sarīvē.
Visus dārzeņus samaisa piemērotā katliņā.
Maisot vāra 15 minūtes, ūdens nav jāpievieno, jo dārzeņu vārīšanas laikā izdalīs pietiekami daudz sulas.
Pievieno eļļu, cukuru, sāli, samaisa un vāra vēl 5 minūtes, pašās beigās pieliek etiķi un samaisa.
Verdošo maisījumu liek sagatavotās burkās, aizvāko, ietin līdz pilnīgai atdzišanai.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kāpostu zupas sagatave ziemas krājumiem. + Trīs citas labas ziemai glabājamas dārzeņu zupiņas
Dārzeņu salāti ar rīsiem pusdienām vai ziemas krājumiem. + Vēl desmit receptes!
Dārzeņu uzkoda burciņā. + Vēl desmit salātu receptes ziemas krājumiem!
Salāti ziemas krājumiem “Vasaras brīnums”. + Vēl desmit dārzeņu salātu receptes!
Dārzeņu salāti ziemai ar ābolu un plūmju “piedalīšanos”. Interesanta garša!