Cūkgaļas gulašs ar sarkanvīnu un garšvielām biezā mērcītē

24-10-2020

Tradicionālais ungāru ēdiens izdodas neticami gards, pateicoties sarkanvīnam, pipariem un citām garšvielām.



Sastāvdaļas

800-900 g cūkgaļas

5-6 ēdamkarotes miltu

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas

2-3 ēdamkarotes augu eļļas

2 sīpoli

2 svaigas paprikas

2 ēdamkarotes paprikas pulvera

2-3 daiviņas ķiploka

2-3 ēdamkarotes tomātu pastas

400-450 ml buljona

60 ml sausa sarkanvīna

Smaržīgo piparu graudi pēc garšas

80 ml ūdens

Pagatavošana

1․ Cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos. Apviļā miltu, sāls un maltu melno piparu maisījumā.

2․ Katlā ar biezu apakšu sakarsē eļļu uz vidējas uguns un pa daļām apcep cūkgaļu, lai katrs gabaliņš būtu nosegts no visām pusēm. Gaļu izņem.

3․ Tai pašā traukā 4–5 minūtes viegli apcep uz pusēm vai ceturtdaļās sagrieztu sīpolu un salmiņos sagrieztu papriku. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un gatavo vēl 30–50 sekundes.

4․ Ieliek gaļu atpakaļ katlā. Pievieno buljonu, vīnu, tomātu pastu, papriku, maltus melnos un smaržīgos piparus.

5․ Samazina uguni līdz nelielai un sautē zem vāka 1 līdz 1,5 stundām.

6․ Sajauc aukstu ūdeni un 3 ēdamkarotes miltu. Lej katliņā un gatavo un mazas uguns līdz iegūta vajadzīgā konsistence vēl 15–30 minūtes, periodiski maisot.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Liellopu gaļa ar āboliem cepeškrāsnī. + Vēl gulašs, ruletītes un kotletes!

Īsts ungāru gulašs no liellopu gaļas. Varena maltīte!

loading...