Cepumiņi, gatavoti ar gaļas maļamās mašīnas palīdzību “Sveiciens no bērnības”

18-11-2019

Savulaik uzskatīja, ka cepumi, kas gatavoti no gaļas mašīnā samaltas mīklas, izdodas gaisīgāki un gardāki.

Mūsdienu konditorejā tādu cepumu pagatavošanas metodi uzskata par novecojuši, tomēr daudzās ģimenēs daudzveidības dēļ to joprojām labprāt izmanto.

Turklāt šādi gatavotiem cepumiņiem patiesi ir vairākas priekšrocības: mīklu pagatavot ir ļoti vienkārši, nav ilgi jāmīca, visu darbu izdara gaļas mašīna.

Turklāt cepumi izdodas visai neparastas formas, kas ļoti patīk bērniem – arī viņi var aktīvi piedalīties procesā.

Sastāvdaļas
250 g sviesta
500 g miltu
150 g miltu
150 g cukura
2 olas
1 tējkarote galda etiķa
Šķipsniņa sāls

Pagatavošana
Sagatavo visus vajadzīgos produktus. Sviestu laikus izņem no ledusskapja, lai tas kļūtu mīksts un elastīgs, bet ne pārāk izkusis.

Sviestu sagriež nelielos gabaliņos, liek dziļā bļodā, pieber cukuru. Visu samaisa viendabīgā masā.
Pēc tam iesit istabas temperatūras olas.

Maisīju kārtīgi izmaisa, pievienojot sodu un dzēšot to ar etiķi.

Miltus iepriekš izsijā ar sietu, kas tos atbrīvo no liekiem piemaisījumiem, kā arī piesātina ar skābekli, kas liek cepumiem izdoties mīkstākiem. Miltus nelielām porcijām pievieno pamatsastāvam, paralēli maisot ar karoti.

Kad maisīt kļūst grūti, turpina mīcīt ar rokām. Iznāk mīksta un elastīga mīkla, kas nelīp pie rokām.

Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē, ieliek saldētavā uz 30 minūtēm, lai tā atdzistu un būtu vieglāk malt.

Pēc tam mīklu nelielām porcijām liek gaļas mašīnā. Var likt jebkuru uzgali atkarībā no vēlamās cepumu formas. Arī cepumu lielumu var variēt.

Izmaltos cepumus liek uz pergamenta papīra nelielā attālumā vienu no otra. Ja cepamo papīru neizmanto, pannu ieziež ar eļļu, lai cepumi nepieliptu.

Pannu ar cepumiem liek vidējā līmeņa augstumā, cep aptuveni 20 minūtes viegli zeltainus. Ilgi cept nevajag, citādi kļūs cieti.

Labu apetīti!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. VIEGLI AUZU PĀRSLU CEPUMIŅI

2. SVIESTA CEPUMI

3. CITRONU CEPUMI