Cepumiņi ar medu, ingveru un pipariem “Pikantais kraukšķis”

08-10-2018

ingvera_cepumi

Sastāvdaļas
170 g sviesta
50 g brūnā cukura
100 g baltā cukura + dažas tējkarotes pārkaisīšanai
1 olas dzeltenums
Vaniļa uz naža galiņa
170 g medus
270 g miltu
1 ¼ tējkarote sodas
Malti melnie pipari uz naža galiņa
3 tējkarotes malta ingvera
½ tējkarote maltu krustnagliņu
½ tējkarote sinepju pulvera
½ tējkarote sāls

Pagatavošana
Sakuļ sviestu un abus cukura veidus. Pievieno olas dzeltenumu, vaniļu un medu, samaisa.

Pieber miltus, sodu un garšvielas, samaisa viendabīgā konsistencē.

Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Mīklu sadala nelielās lodītēs un izrullē no tām aplīšus.

Pārkaisa cepumus ar cukuru. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.

No šīs mīklas var pagatavot arī ingvera cilvēciņus – noderēs Ziemassvētku laikam.

Avots: “Lifehacker”

loading...