Cepti kartupeļi ar sēnēm. Šis gardums jāizmēģina!

03-09-2018

senes_kartupeli

Sastāvdaļas
2-3 kartupeļi
100 g sēņu
1 sīpols
Sāls, pipari, augu eļļa

Pagatavošana
Kartupeļus notīra un sagriež salmiņos, nosusina un liek sakarsētā pannā. Cep gatavus uz vidējas uguns.

Tai pašā laikā citā pannā, sakarsētā un ieziestā ar eļļu, liek sīki sagrieztas sēnes. Ja gatavo šampinjonus, tos iepriekš nevāra, meža sēnes lieto vārītas. Apcep zeltaini brūnas, gatavošanas beigās pievieno gredzenos sagrieztus
sīpolus un cep, līdz sīpoli gatavi.

Liek sēnes pie kartupeļiem, samaisa, cep vēl vienu minūti, pievieno sāli un pasniedz.

Iesakām tiešām izmantot otru pannu – gan kartupeļi, gan sēnes cepties izdala samērā daudz sulas, tāpēc, ja vēlies pagatavot nevis sautētu “kaut ko”, bet patiešām zeltaini brūnas vakariņas, seko šim padomam!