Cepti kabacīši ar ķiploku mērcīti. Supervienkārša recepte!

06-09-2018

kabachi

Sastāvdaļas
1 kg kabaču
1 pušķītis pētersīļu zaļumu
100 g miltu
70 ml augu eļļas
4 daiviņas ķiploka
100 g majonēzes
Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana
1. Kabačus nomazgā, nosusina virtuves dvielī.

2. Sagriež kabačus aplīšos.

3. Sagrieztos kabačus atstāj lielā traukā, pievieno sāli un ļauj nostāvēties 10 minūtes.

4. Miltus izsijā caur sietiņu, ieber šķīvī.

5. Uz pannas sakarsē augu eļļu.

6. Apviļā kabačus miltos un apcep no abām pusēm, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

7. Saspiež ķiploku bļodiņā, pievieno majonēzi.

8. Pētersīļus noskalo un sīki sakapā, pievieno majonēzei.

Cepti kabacīši ar ķiploku mērci gatavi. Labu apetīti!

loading...