Ceptas paprikas salāti. + Vēl piecas lielisku salātu receptes!

01-09-2021

Ceptie dārzeņi iegūst lielisku garšu un aromātu, ko papildina pikantas olīvas un baziliks.

Sastāvdaļas

4 paprikas

1 ķiploka daiviņa

Puse pušķīša bazilika

10 – 12 olīvas

1 – 2 ēdamkarotes kaperu

4 ēdamkarotes olīveļļas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 °С. Piparus sagriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas un starpsienas, liek uz pannas.

Lai salāti būtu košāki, izmanto dažādu krāsu piparus.

2․ Cep 20–25 minūtes. Tad pārliek bļodiņā, pārsedz ar plēvi un atstāj uz 10 minūtēm.



3․ Ķiplokus nomizo un izspiež caur presi. Baziliku sīki sakapā.

Salātiem derēs arī jebkuri citi pikanti zaļumi, piemēram, pētersīļi vai kinza.

4․ Atdzisušos piparus nomizo un sagriež tievos salmiņos.

5․ Apvieno papriku, zaļumus, olīvas, ķiplokus un kaperus. Pieliek salātiem olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas, samaisa.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ar gaļu un tomātiem pildīta paprika. + Vēl pieci paprikas gardumi!

Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!

Paprika medus marinādē. Vēl viena burvīga recepte!

loading...