Cepta paprika marinādē. Burciņa pazūd vienā mirklī!

07-09-2020


Ļoti gardas ceptas paprikas receptīte ziemas krājumiem.

Sastāvdaļas

4-5 paprikas2 tējkarotes cukura
1 tējkarote sāls
1 tējkarote 9% etiķa
1 daiviņa ķiploka
Čili pipari – pēc vēlēšanās
1 lauru lapa
5-8 melno piparu graudiņu
Aptuveni 100 ml augu eļļas cepšanai

Pagatavošana

Viena litra burkā parasti var salikt piecus vidēja lieluma piparus, ja lieli – tikai trīs.

Papriku nomazgā, nosusina un sadursta ar dakšiņu 3-4 vietās.

Sagatavo sterilizētu burciņu – 1 l.

Burkā liek lauru lapu un piparus, sagrieztus ķiplokus un aso piparu. Pēc tam pievieno sāli, cukuru un etiķi.

Uz pannas vai dziļā katlā sakarsē eļļu. Paralēli uzliek uzvārīties tējkannu ar ūdeni.

Apcep papriku no visām pusēm uz vidējas uguns; uzreiz saliek burkās.

Tiklīdz paprika salikta burkā, pārlej ar verdošu ūdeni no tējkannas un uzreiz aizvāko. Apgriež otrādi, ietin segā līdz
atdzišanai.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēti baklažāni ar papriku ziemai. + Vēl piecas lieliskas paprikas receptes!

Zaļu tomātu, gurķu, paprikas un burkānu salātiņi ziemas krājumiem

Pikanti tomātu un paprikas salāti ziemas krājumiem “Pipariņš”. + Vēl desmit receptes

loading...