Cepta hurma. Ļoti neparasta un garda receptīte!

16-01-2018

hurma

Hurma ir lielisks auglis, tajā ir ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu – īsta brīnumoga. Ar šo košo augļu palīdzību ārstē anēmiju, hipertoniju, aterosklerozi, cingu un pat cērmes izdzen! Bet ir cilvēki, kuri, neskatoties uz lielo labumu veselībai. nespēj to ieēst, jo hurma vienkārši negaršo!

Piedāvājam variantu, kas garšos visiem. Galveno ziemas augli piedāvājam uzcept ar oriģinālu pildījumu no riekstiem un auzu pārslām. Aromātam pievieno medu, kanēli, muskatriekstu un nedaudz konjaka! Garša – nesalīdzināma, tekstūra – neparasta, bet arī ļoti vienkārši pagatavot. Noderēs gan kā deserts, brokastis vai uzkoda.

Šī deserta pagatavošanai izvēlies gatavus augļus. Lai deserts neizjuktu un skaisti izskatītos uz šķīvja, iesakām cept hurmu mafinu formiņās. Pasniedz ar medu vai vaniļas saldējuma bumbiņām.

Sastāvdaļas
4 hurmas
1 ēdamkarote konjaka
100 g auzu pārslu
Daži valriekstu kodoli
1 tējkarote kanēļa
1 ēdamkarote medus
1 šķipsniņa muskatrieksta

hurma1
Pagatavošana
1. Ar asu nazi nogriež hurmas cepurītes. Pēc tam ar tējkarotes palīdzību uzmanīgi izņem mīkstumu un pārliek bļodiņā.

2. Valriekstus viegli apgrauzdē uz sausas pannas, sasmalcina un pievieno bļodiņā ar hurmas mīkstumu. Pildījumu saspaida ar dakšiņu, pievieno auzu pārslas, lai masa būtu biezāka un ēdiens sātīgāks. Sajauc.

3. Pildījumu liek sagatavotajās hurmas “tasītēs”. Virsū uzliek nogrieztos vāciņus. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.

Tagad tavā arsenālā ir lieliska pamatrecepte ceptai hurmai, uz kuras pamata vari veidot savus variantus: ar biezpienu, rīsiem, saulespuķu sēkliņām, žāvētām plūvēm. Eksperimentē un dalies ar rezultātiem!!

loading...