Burvīgs biezpiena deserts “Vecrīga”. To droši vien nezina daudzi rīdzinieki!

24-01-2018

463-full

Saldumi garšo daudziem, bet mājās gatavoti deserti, iespējams, ir pats lielākais kārums, kāds vien iespējams. To zinot, saimnieces cenšas palutināt savus mīļos ar kaut ko gardu.

Šoreiz piedāvāsim kaut ko īpašu – gaisīgu desertu, kas Ukrainā un Krievijā pazīstams ar nosaukumu “Vecrīga”, bet mēs paši, godīgi sakot, par to neko nezinājām.

Tomēr, reiz pagatavojusi šo desertu, noteikti saglabāsi recepti!

Sastāvdaļas
400 g biezpiena
200 g krējuma
Bundžiņa ananasu
0,5 l ananasu sulas
25 g želatīna
1/2 bundžas iebiezinātā piena
vaniļa pēc garšas
rozīnes pēc garšas

Pagatavošana
Želatīnu izkausē ananasu sulā un atstāj aptuveni uz stundu.

Pa to laiku sablendē biezpienu ar vaniļu, iebiezināto pienu un krējumu.

Sulā uzbriedušo želatīnu liek ūdens peldē, pagaidi, kamēr izšķīst.

Apvieno sakulto biezpiena masu ar kubiņos sagrieztiem ananasiem un želatīnu kopā ar ananasu sulu.

Pievieno rozīnes, kas iepriekš izmērcētas karstā ūdenī.

Biezpiena desertu ielej jebkurā traukā vai vairākos mazos trauciņos un liec ledusskapī uz kādu laiku. Gatavs, vari pasniegt mājiniekiem un ciemiņiem!

Ja garšo, padalies ar šo recepti – patiks arī draugiem!

loading...