Burvīgs biezpiena deserts Māmiņdienai. Tiešām pagatavos pat bērns (kopā ar tēti)!

10-05-2019
Foto - Pixabay

Foto – Pixabay

Zemeņu-biezpiena našķi savām mammām ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat mazi bērni, ar vieglu recepti Māmiņdienai iepriecina ELVI un šefpavāre Viktorija Jansone.

Zemeņu – biezpiena kārtojums ar grauzdētu auzu pārslu našķi jeb granolu

Gatavošanas laiks: 35 minūtes

Sastāvdaļas(~4 personām)

Pašgatavotam grauzdētu auzu pārslu našķim jeb granolai

160 g auzu pārslu

25 g izkausēta sviesta

5 g augu eļļas

30 g medus

2 ēdamk. čia sēkliņu

šķipsniņa kanēļa

iecienītākie rieksti un sēkliņas

Biezpiena krēmam

300 g vājpiena biezpiena

90 g (3 ēdamk.) maskarpone siera

100 g grieķu jogurta

1 ēdamk. medus

400 g zemeņu

Zemenes, piparmētru lapas rotāšanai

Pagatavošana

1) Pagatavojiet grauzdēto auzu pārslu našķi jeb granolu – sakarsējiet 180 grādus karstu cepeškrāsni, lielā bļodā sajauciet visas šim našķim paredzētās sastāvdaļas, kārtīgi samaisiet un plānā kārtā lieciet uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru. Cepiet 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Granola ir gatava, kad tā kļuvusi zeltaini brūna un māja piepildījusies ar pasakainu smaržu! Noslēgtā traukā šādu auzu pārslu našķi var uzglabāt pat mēnesi.

2) Ar mikseri saputojiet visas biezpiena krēma sastāvdaļas. Ja gribat, lai biezpiens būtu krēmīgs, pirms putošanas to var vēl atsevišķi sablendēt.

3) Zemenes sagrieziet daiviņās.

4) Kārtojiet desertu traukos – trauka apakšā lieciet 1-2 ēdamkarotes granolas, tad sagrieztas zemenes un tām virsū 2-3 ēdamkarotes biezpiena krēma. Atkārtojiet šādu secību, līdz trauciņš pilns.

5) Rotājiet desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienītākajiem dekoriem un baudiet!

loading...