Burkānu džems. + Piecas varenas burkānu receptes ziemas krājumiem!

19-09-2021

Viegls, gards dārzeņu džems ar citrusaugļu aromātu.

Sastāvdaļas

500 – 600 g burkānu

500 – 600 g apelsīnu

1 citrons

750 g cukura

Pagatavošana

1․ Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.

2․ Ar rīves palīdzību noņem miziņu no apelsīniem un citroniem. Citrusaugļus notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Noteikti izņem kauliņus.

3․ Visu liek katliņā, pārkaisa ar cukuru un atstāj uz stundu vai pusotru stundu.

4․ Katliņu liek uz uguns, uzvāra un turpina vārīt uz nelielas uguns aptuveni 15 minūtes, periodiski maisot.

5․ Sablendē katliņa saturu, pēc tam vāra vēl 20 minūtes.

6․ Gatavo džemu liek burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, atdzesē zem pleda vai segas. Glabā vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pikanta gurķu un burkānu uzkoda korejiešu gaumē. Arī ziemas krājumiem

Burkānu ievārījums – garšīgs un arī veselīgs/+ Zaptīšu pavārgrāmata!

Ātri marinēti burkāniņi. + Vēl trīs ātru marināžu receptes!



Kāpostu, burkānu un paprikas salātiņi bez termiskas apstrādes ziemas krājumiem

Burkānu ikri ziemas krājumiem. + Vēl vairākas lieliskas dārzeņu ikru receptes!

Marinēti burkāni ar ķiplokiem. + Vēl trīs ziemas labumu receptes!

Oranžā laimes burciņa. Burkānu ievārījums ar garšvielām turku gaumē

loading...