Burkāni bez etiķa ziemai. + Vēl piecas labas burkānu receptes!

23-09-2021

Foto – Pixabay

Dārzeņi izdodas kraukšķīgi un pikanti. Tos var pievienot salātiem vai pasniegt kā uzkodu.

Sastāvdaļas

2 kg burkānu

5 daiviņas ķiploka

1 500 ml ūdens

80 g cukura

50 g sāls

6 g citronskābes

3 lauru lapas

3 – 5 krustnagliņas

7 – 10 smaržīgo piparu graudi

Asie pipari pēc garšas

2 tējkarotes sinepju sēklu



Pagatavošana

1․ Burkānus sagriež vidēja lieluma gabaliņos, ne pārāk plānos. Ķiplokus sagriež uz pusēm vai četrās daļās.

2․ Uzkarsē ūdeni un sajauc to ar cukuru, sāli, citronskābi. Pievieno lauru lapas, krustnagliņas un piparu graudiņus. Vāra 5 minūtes.

3․ Pievieno tai pašā katliņā burkānus un atstāj uz vidējas uguns 5 minūtes.

4․ Liek burkānus sterilizētās burkās kopā ar ķiplokiem, asā pipara gabaliņiem un krustnagliņām. Pielej šķidrumu no katliņa.

5․ Burkas aizvāko, apgriež otrādi un atstāj atdzist zem pleda vai segas. Pēc tam glabā vēsā, tumšā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kāpostu, burkānu un ābolu salāti ziemai. + Vēl desmit salātu receptes!

Burkānu džems. + Piecas varenas burkānu receptes ziemas krājumiem!

Pikanta gurķu un burkānu uzkoda korejiešu gaumē. Arī ziemas krājumiem

Gurķu un burkānu salāti ziemai. + Burciņsalātu pavārgrāmata!

Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!