Bumbieru un apelsīnu ievārījums. Īsta delikatese ziemas krājumiem!

26-10-2020

Pateicoties vārīšanai trīs posmos, augļu gabaliņi saglabā formu, bet sīrups izdodas biezs un piesātināts.



Sastāvdaļas

2 kg bumbieru

1 kg cukura

1 liels apelsīns

Pagatavošana

1․ Bumbierus nomizo, izņem serdes un sagriež škēlītēs vai gabaliņos.

Augļu svars norādīts sagatavotā veidā.

2․ Liek augļus lielā traukā, kurā tiks gatavots ievārījums. Pārber ar cukuru, samaisa un atstāj uz 3–4 stundām.

3․ Apelsīnu nomizo, neaizskarot mizas balto daļu. Augli sagriež gabaliņos, izņemot balto daļu un kauliņus. Miziņu sīki sagriež.

4․ Pēc norādītā laika, kad augļi sākuši izdalīt sulu, liek uz nelielas uguns. Pievieno apelsīnu, miziņas, samaisa.

5․ Ļauj uzvārīties un maisot gatavo 10 minūtes. Pilnībā atdzesē.

6․ Pēc tam vārīšanu atkārto un atdzesē vēlreiz.

7․ Trešo reizi atkal karsē 10 minūtes, pēc tam uzreiz liek sterilizētās burkās.

8․ Apgriež burciņas otrādi, ietin segā un atdzesē. Pēc tam glabā vēsā vietā.

LASI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Lielisks mežrozīšu ievārījums. Ienesīs ziemā vasaras smaržas un veselību!

Bumbieru džems. + Vēl trīs labas ievārījumu receptes!

Plūmju ievārījums ar valriekstiem. Tik gards, ka pat burciņu izlaizīsi!

loading...