Bumbieru torte ar citronu krēmu. + Vēl trīs lieliskas tortes!

22-11-2020

Ideāls apvienojums: sulīgs biskvīts ar garšvielu aromātu un maigs citronu krēms.

Sastāvdaļas biskvītam

170 ml augu eļķas

250 g kviešu miltu

200 g cukura

2 tējkarotes cepamā pulvera

1 tējkarote sāls

2 tējkarotes malta kanēļa

Nepilna tējkarote muskatrieksta

2 lielas olas

80 ml piena

Pusotra tējkarote vaniļas ekstrakta

1 kg cietas šķirnes bumbieru

50 g valriekstu

Sastāvdaļas krēmam

Puse citrona

500 g krēmsiera

120 g sviesta

70 g pūdercukura

2 tējkarotes vaniļas ekstrakta

150 g šķidra medus

Rotāšanai

Piparmētru lapiņas

1 bumbieris



Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Apaļu formu 23 cm diametrā ieziež ar tējkaroti sviesta.

2․ Miltus izsijā un lielā bļodā apvieno ar cukuru, cepamo pulveri, sāli, kanēli un muskatriekstu.

3․ Miltu maisījuma vidū izveido padziļinājumu un ielej tajā eļļu, olas, pienu un vaniļas ekstraktu. Visu sakuļ ar putojamo
slotiņu.

4․ Bumbierus nomizo, sarīvē uz rupjas rīves un pievieno mīklai. Samaisa.

5․ Valriekstu acep uz sausas pannas 3–4 minūtes, sasmalcina un piejauc mīklai.

6․ Lej mīklu formā un cep cepeškrāsnī 60–75 minūtes.

Biskvīta gatavību var pārbaudīt, iedurot tajā koka zobu bakstāmo: ja uz tā pēc izvilkšanas nav mīklas pēdu, biskvīts ir gatavs.

7․ Izņem biskvītu no formas un atdzesē uz restēm.

8․ Ar mazu rīvīti noņem citrona miziņu un izspiež 3 ēdamkarotes sulas.

9․ Krēmsieru un sasildītu sviestu sakuļ ar mikseri, pievienojot pūdercukuru, vaniļas ekstraktu, miziņas un citrona sulu.

10․ Maisījumam pievieno medu un sakuļ viendabīgā, gaisīgā masā. Liek ledusskapī uz 25–30 minūtēm.

11․ Atdzisušo biskvītu sagriež 3-4 plāksnēs.

12․ Katru plāksni pārziež ar krēmu, ar krēmu pārklāj arī sānus un virsu.

13․ Torti rotā ar piparmētru lapiņām un bumbiera gabaliņiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Torte “Milka” – vienkāršas sastāvdaļas, iespaidīgs rezultāts. + Vēl piecas receptes!

Cepumu torte “Aukstais suns”. + Vēl piecas tortītes bez cepšanas!

Laima un baltās šokolādes siera kūka bez cepšanas

loading...