Bumbieru ievārījums ziemas krājumiem

09-09-2019

Sastāvdaļas
1 kg bumbieru
1,2 kg cukura
300 ml ūdens

Pagatavošana

Bumbierus nomazgā, nomizo, izņem serdes.

Sagriež plānās šķēlītēs.

Uzvāra ūdeni un ieliek tajā bumbierus. Ļauj uzvārīties un blanšē 15 minūtes uz mazas uguns.

Pārlej ūdeni katliņā bumbieru ievārījumam, bet augļus aplej ar aukstu ūdeni.

Verdošajā ūdenī pieber cukuru, ļauj uzvārīties.

Kad cukurs pilnībā izkusis, pievieno sīrupam bumbierus un vāra uz mazas uguns aptuveni 10 minūtes.

Atstāj uz dažām stundām un atkal pavāra 10 minūtes.

Procedūru atkārto vēl pēc 3-4 stundām.

Ievārījumu atdzesē un salej sagatavotās burkās.

Labu apetīti!

loading...