Bumbieru džems. + Vēl trīs labas ievārījumu receptes!

12-10-2020

Ja vēlies saglabāt ziemai bumbieru ražu, pagatavo šo ievārījumu ar lielisku garšu un aromātu.

Sastāvdaļas

Pusotrs kilograms bumbieru

Pusotrs kilograms cukura

Pustējkarote citronskābes

Pagatavošana

1․ Sagriež bumbierus prāvos gabaliņos, izņem serdes. Samaļ gaļas mašīnā vai sablendē.

Bumbieru svars norādīts notīrītiem augļiem.

2․ Pieber biezenim cukuru, samaisa.

3․ Ļauj uzvārīties uz mazas uguns, bieži maisot. Noņem no uguns un pilnībā atdzesē.

4․ Masu uzkarsē un atdzesē vēlreiz.

5․ Pēc tam atkal uzvāra, pievienojot citronskābi. Liek karsto ievārījumu sterilizētās burkās.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ābolu ievārījums ar ķirbīti. + Vēl trīs rudenīgas receptes!

Plūmju ievārījums ar valriekstiem. Tik gards, ka pat burciņu izlaizīsi!

Oranžā laimes burciņa. Burkānu ievārījums ar garšvielām turku gaumē

loading...