Augļu gabaliņi saldā sīrupā ar vieglu citrusu aromātu izdodas ļoti garšīgi.
Sastāvdaļas
2500 g nomizotu bumbieru
1 citrons
200 ml ūdens
2500 g cukura
Pagatavošana
1․ Bumbierus nomizo, izņem serdes. Sagriež augļus prāvās šķēlītēs.
Izvēlies gatavus augļus ar diezgan stingru mīkstumu.
2․ No citrona noņem miziņu, cenšoties neaizskart balto mizas kārtu. Sasmalcina ar nazi. No mīkstuma izspiež sulu.
3․ Sajauc ūdeni ar cukuru. Liek uz mērenas uguns un vāra, kamēr kristāliņi izkusuši.
4․ Pārlej bumbierus ar karsto sīrupu, sajauc ar miziņām. Liek uz mērenas uguns un vāra 5 minūtes pēc
uzvārīšanās.
Neaizmirsti noņemt putas!
5․ Noņem ievārījumu no plīts un ļauj pilnībā atdzist. Pēc tam atkal uzvāra un karsē 5 minūtes.
6․ Ar putu karoti izņem visas šķēlītes un pārliek piemērotā traukā. Sīrupu gatavo vēl 30–35 minūtes,
lai tas kļūtu biezāks.
7․ Liek bumbierus atpakaļ katlā ar sīrupu un pievieno citrona sulu. Pēc uzvārīšanās vāra 5 minūtes.
8․ Karsto bumbieru ievārījumu lej sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi un atdzesē, burkas
ietinot segā vai pledā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ābolu un bumbieru ievārījums ar brūklenēm. Lielisks arī ar gaļas ēdieniem!
Ar ingveru un apelsīniem marinēti bumbieri. + Vēl trīs receptes!
Bumbieru un apelsīnu ievārījums. Īsta delikatese ziemas krājumiem!
Vienkāršais bumbieru ievārījums. + Vēl trīs ievārījumu receptes!
Kārtainās mīklas pīrādziņi ar bumbieriem medū. Labāki par kūkām!