Tarators ir auksta bulgāru zupa. To sauc par bulgāru okrošku. Zupa ir viegla, vasarīga un aromātiska. To ir prieks pagatavot. Šādu ēdienu nav ieteicams gatavot iepriekš, jo zupa vislabāk garšo svaiga.
Produkti ir vienkārši, bieži atrodami jebkurā ledusskapī. Pamēģiniet pagatavot šo zupu vienu reizi, un jūs to gatavosiet bieži. Saglabājiet recepti, lai to nepazaudētu.
Sastāvdaļas
Kefīrs (jogurts) – 250 ml
Ūdens – 200 ml
Gurķis – 300 g
Ķiploks – 1 liela daiviņa
Dilles – 20 grami
Augu eļļa – 1 ēdamkarote
Valrieksti (bez čaumalām) – 30 grami
Paprika (pulveris) – 1 tējkarote
Sāls – pēc garšas
Pagatavošana
Gurķus sarīvē uz rupjas rīves, sagriež stienīšos vai sasmalcina plānās ripiņās. Pievieno sāli, nedaudz samaisiet, atstājiet, līdz izdalās sula.
Riekstus viegli apcep pannā. Atdzesē. Sasmalcina vai smalki sasmalcina ar nazi.
Ķiplokus sasmalcina ļoti smalki.
Sasmalcina dilles.
Sajauc gurķus, riekstus, ķiplokus un dilles. Pievieno papriku.
Ielej maisījumu ar kefīru vai jogurtu. Jogurtam jābūt nesaldinātam.
Pievieno augu eļļu – vislabāk olīveļļu. Var izmantot sinepju, kukurūzas, saulespuķu eļļu. Izmaisa.
Sāk pa druskai pievienot ūdeni. Nelielās devās. Nepārtraukti maisot.
Uz dažām minūtēm atdzesējiet zupu ledusskapī.
Gatavs.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Aukstā zupa ar liellopa gaļu. + Vēl piecas aukstās zupas receptes!
Aukstā zupa “Latviešu klasiskā”. Saimnieces Jūlijas recepte
Aukstā zupa ar bērzu sulu un skābenēm. Interesanta recepte!
Aukstās zupas sezona. Piecpadsmit receptes katrai gaumei
Aukstā zupa – glābiņš karstā dienā. Klasiska recepte + desmit variācijas