Brokoļu pesto ir neparasts, bet garšīgs, to aromātisku padara cietā siera, bazilika, ķiploku un citrona pievienošana. Labi garšo ar salātiem, ceptiem dārzeņiem vai vienkārši uz maizes.
Sastāvdaļas
15–20 nelielu brokoļu ziedkopu
1 citrons
Daži bazilika zariņi
Trešdaļa glāzes olīveļļas
Ceturtdaļa glāzes rīvēta cietā siera
2 daiviņas ķiploka
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
1․ Ielaiž brokoļus verdošā ūdenī uz 30 sekundēm, pārliek bļodiņā ar aukstu ūdeni un ledu. Kad atdzisuši, ieliek caurdurī, nosusina.
2․ No citrona izspiež 2 ēdamkarotes sulas. Uz smalkas rīves sarīvē 1 tējkaroti miziņu.
3․ Blendera kausā liek brokoļus, bazilika lapiņas, eļļu, sieru, citona sulu, miziņas, ķiplokus, sāli un piparus.
4․ Visu sakuļ gandrīz viendabīgā masā.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Siltie kartupeļu salāti ar pesto. + Vēl piecas silto salātu receptes!
Lakšu pesto pavasara garšai. + Vēl trīs labas pesto receptes!
Svaigie salāti ar turku zirņiem un ātro pesto
Spageti ar bazilika pesto un krāsainiem tomātiem. Vasarīgi!
Ķiploku ziedkātu un diļļu mērce ziemas krājumiem. + Vēl trīs receptes!