Brokoļu pesto. + Vēl piecas labas mērču receptes

25-06-2022

Brokoļu pesto ir neparasts, bet garšīgs, to aromātisku padara cietā siera, bazilika, ķiploku un citrona pievienošana. Labi garšo ar salātiem, ceptiem dārzeņiem vai vienkārši uz maizes.

Sastāvdaļas

15–20 nelielu brokoļu ziedkopu

1 citrons

Daži bazilika zariņi

Trešdaļa glāzes olīveļļas

Ceturtdaļa glāzes rīvēta cietā siera

2 daiviņas ķiploka

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas



Pagatavošana

1․ Ielaiž brokoļus verdošā ūdenī uz 30 sekundēm, pārliek bļodiņā ar aukstu ūdeni un ledu. Kad atdzisuši, ieliek caurdurī, nosusina.

2․ No citrona izspiež 2 ēdamkarotes sulas. Uz smalkas rīves sarīvē 1 tējkaroti miziņu.

3․ Blendera kausā liek brokoļus, bazilika lapiņas, eļļu, sieru, citona sulu, miziņas, ķiplokus, sāli un piparus.

4․ Visu sakuļ gandrīz viendabīgā masā.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Siltie kartupeļu salāti ar pesto. + Vēl piecas silto salātu receptes!

Lakšu pesto pavasara garšai. + Vēl trīs labas pesto receptes!



Svaigie salāti ar turku zirņiem un ātro pesto

Spageti ar bazilika pesto un krāsainiem tomātiem. Vasarīgi!

Ķiploku ziedkātu un diļļu mērce ziemas krājumiem. + Vēl trīs receptes!