Brīnumgarda tortīte “Putna piens”. Bez cepšanas!

13-01-2018

putna_piens

Saldummīļu tomēr ir vairāk nekā to, kuriem saldi našķi ir vienaldzīgi. Vienīgi tā nu sagadījies, ka kārumniekiem bieži piedraud ar pirkstu un liek no saldumiem atteikties. Risinājums? Veselīgi un viegli pagatavojami našķi, piemēram, šī tortīte “Putna piens” bez cepšanas!

Sastāvdaļas
30 g želatīna
4 ēdamkarotes cukura
4 ēdamkarotes kakao
1 ēdamkarote piena
400 g krējuma
250 g maskarpones siera
150 ml saldā krējuma ar pazeminātu tauku saturu
1 glāze cukura
50 g augļu vai ogu rotāšanai (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

1. Silikona tortes formu ieziež ar sviestu.

2. Pārlej 10 g želatīna ar ūdeni un ļauj nostāvēties.

3. Nelielā katliņā sajauc cukuru, kakao, pārlej ar želatīnu.

4. Sasilda maisījumu, lai visas sastāvdaļas izkustu. Pēc tam ielej formā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

5. Atlikušo želatīnu pārlej ar glāzi auksta piena. Atstāj uzbriest. Bļodiņā sakuļ maskarponi, krējumu, saldo krējumu un glāzi cukura.

6. Sasilda pienā uzbriedušo želatīnu un lej traukā ar piena masu. Sakuļ ar mikseri un ļauj 10 minūtes atdzist.

7. Izņem no ledusskapja formu ar šokolādes kārtu. Pārlej ar piena maisījumu un liek ledusskapī uz nakti.

8. Pirms pasniegšanas torti var apgriezt otrādi (var arī to nedarīt), lai šokolādes kārta būtu virspusē.

9. Var rotāt ar augļiem vai augām, piemēram, zemenēm.

loading...