Brētliņas tomātos mājas gaumē. Daudz gardāk nekā pirktās!

08-04-2019

original

Lieliska gardas uzkodas recepte. Nesalīdzināma garša, vienkārši pagatavot.

Sastāvdaļas
500 g svaigu vai saldētu brētliņu
300 ml tomātu sulas
1 liels sīpols
1 neliels burkāns
Augu eļļa
Sāls, smaržīgo piparu graudiņi, lauru lapas
1 ēdamkarote kviešu miltu
1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana
1. Iztīra brētliņas. Uz pannas ar biezu apakšu uzlej pāris ēdamkarotes augu eļļas. Sīpolu notīra, nomazgā un sagriež mazos gabaliņos. Liek apcepties augu eļļā uz pannas.

2. Burkānu nomazgā, nomizo. Sarīvē uz rupjas rīves, liek pie sīpola. Zivtiņas rūpīgi nomazgā, nolej lieko šķidrumu.

1480695751_collage12

3. Brētliņas liek pie sautētajiem dārzeņiem, pārkaisa ar sāli, cukuru, pievieno lauru lapu un dažus smaržīgo piparu graudiņus. Pārlej ar pašgatavotu tomātu mērci. Ja tādas nav pie rokas, var izmantot iepriekš atšķaidītu kečupu. Lai mērce izdotos biezāka, tai pievieno ēdamkaroti kviešu miltu, rūpīgi izmaisa.

4. Seko, lai tomāti ne tikai pilnībā pārklātu brētliņas, bet arī iekļūtu starp tām.

5. Sautē uz vismazākās uguns aptuveni 30 minūtes. Tad pievieno ēdamkaroti etiķa (ja neplāno apēst tuvākajā laikā) un pasautē vēl aptuveni 5 minūtes. Pēc tam var likt iepriekš sagatavotās burciņās un aizvākot.

loading...