Biskvīts ar citrona garšu. + Vēl trīs biskvīta receptes!

04-10-2021

Foto – Pixabay

Sastāvdaļas

6 olas

200 g cukura

1 citrons

100 g kviešu miltu

80 g kartupeļu cietes

Pūdercukurs

Rīvmaize

Sviests

Pagatavošana

Olas dzeltenumu no baltuma atdala, dzeltenumam pievieno divas trešdaļas cukura, citrona miziņu un puto, līdz cukurs izkusis.

Olas baltumu puto, pusputotam pieliek cukuru un puto, līdz putas stingras.

Saputota olu dzeltenumam pielej citrona sulu, pieliek izsijātus kviešu miltus un kartupeļu cieti, izcilā saputoto olas baltumu.

Liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisīta veidnē un cep vidējā siltuma.

Atdzisušu sagriez gabaliņos, sakārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz ar augļu sulu vai pienu, tēju, kafiju.

<a href=”https://gardedis.lv/category/tortes-un-kukas/” rel=”noopener” target=”_blank”>TORTES UN KŪKAS – ŠAJĀ SAITĒ!

Izmēģini arī šīs biskvīta receptes

Karpatu kūka – gaisīgi biskvīti, daudz burvīga krēma. Slavenās poļu tortes recepte

Desmit viltībiņas, kā izcept patiesi gaisīgu un gardu biskvītu

Apelsīnu biskvīts. + Vēl trīs lieliskas biskvītu receptes!

loading...