Biostimulēta alvejas sula. Kāpēc to dēvē par brīnumrecepti jaunībai un skaistumam?

14-08-2023

alveja2

Bioloģiski stimulētu alvejas sulu kosmetologi atzīst par vienu no iedarbīgākajiem jaunības un skaistuma saglabāšanas līdzekļiem, kādi vien zināmi.

Lieliski, ka šo superlīdzekli katra varam pagatavot mājās. Kā to izdarīt?



Vajadzīgs: alveja, kas nav jaunāka par trim gadiem.

Augu nelaista divas nedēļas. Pēc tam uzreiz nogriež tieši pie stumbra, ietin tumšā papīrā un glabā ledusskapī divas nedēļas zemākajā ledusskapja plauktā. Tādos augam nelabvēlīgos apstākļos sāk izdzist visi dzīvības procesi, šūnās notiek īpašu vielu izstrādāšanās – šīs vielas dēvē par biogēnajiem stimulatoriem. To uzdevums ir ierosināt šūnu dziestošo dzīvības enerģiju.

Pēc divām nedēļām izņem no ledusskapja, noskalo ar vārītu ūdeni un samaļ gaļas mašīnā. Nospiež marlē un lieto skaistumkopšanā.

Tā kā sulas iznāk daudz, lielāko daļu var iesaldēt un glabāt saldētavā. Lieto, kad vajadzīga alveja – dziednieciskiem nolūkiem vai skaistumkopšanā.

Piemēram, ar “alvejas ledus” gabaliņiem norīvē seju – tādējādi izlīdzinās smalkās krunciņas jeb “vārnu kājiņas”.



Receptes
1 kubiņu “alvejas ledus” sajauc ar 1 olas dzeltenumu vai 1 tējkaroti medus. Klāj uz sejas.

1 kubiņu sajauc ar 1 tējkaroti olīveļļas. Īpaši piemērota recepte ziemai.

1 kubiņu sajauc ar sauso pienu, ja masa iznāk pārāk bieza, sajauc ar parasto pienu.



Taukainas ādas kopšanai alvejas sulu atšķaida ar spirtu attiecībā 1:4 un norīvē seju.

Bioloģiski stimulētajā sulā ir daudz fermentu. No tās iegūtie preparāti, nokļūstot cilvēka organismā, stimulē šūnu darbību.

No alvejas sulas var pagatavot arī maisījumu organisma vispārējai nostiprināšanai.

Recepte

Ņem 100 g sulas, 500 g valriekstu, 300 g medus, 3-4 citronu sulu. Sajauc, lieto pa karotei 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Telpaugu karaliene alveja ārstē desmitiem kaišu. Bet kādos gadījumos lietot nedrīkst?

Pret muguras sāpēm – alveja ar medu un trīs dažādas vannas

Medus ar alveju, ķiploku, citronu. Populāras un retas tautas receptes