Biezpiena tortīte bez cepšanas. Mājinieki palūgs vēl!

12-04-2020

torte_biezpiena

Biezpiena torte garšo visiem – īsts baudījums garšas kārpiņām un labs noskaņojums visai dienai. Piedāvājam ļoti gardas un skaistas biezpiena tortes recepti, kuru pat nevajag cept.

Sastāvdaļas
250 g cepumu
350 g sviesta
350 g cukura
900 g biezpiena
300 g krējuma
500 ml saldā krējuma
500 g zemeņu
150 g cukura vai 350 g ogu ievārījuma
1 ēdamkarote vaniļas cukura
35 g želatīna

Pagatavošana
1. Sagatavo produktus biezpiena tortei.

2. Sasmalcina 250 g cepumu: var samalt gaļas mašīnā, sasmalcināt blenderī vai ar ar mīklas ruļļa palīdzību. Sasmalcinātajiem cepumiem pievieno 2 ēdamkarotes cukura, samaisa.

3. Pievieno 150 g sasildīta sviesta, sajauc viendabīgā masā.

4. Uz šķīvja, kur veidosim torti, liek cepšanas formu ar noņemamām malām (diametrs – 28 cm). Iekšā liek sagatavotos cepumus, izlīdzina un liek ledusskapī.

5. 900 g biezpiena izberž caur sietu vai samaļ gaļasmašīnā.

6. 30 g želatīna pārlej ar glāzi ūdens un atstāj uzbriest.

7. Mikserī liek 200 g mīksta sviesta, pievieno 1 ēdamkaroti vaniļas cukura, sakuļ baltā masā un, nepārtraucot kult, pakāpeniski pieber 300 g cukura.

8. Ar cukuru sakultajā sviestā trīs paņēmienos, turpinot kult, pievieno caur sietu izberzto biezpienu un 300 g krējuma, sakuļ viendabīgā un gaisīgā masā.

9. Uzbriedušo želatīnu, pastāvīgi maisot, sakarsē līdz 60-70 grādu temperatūrai un noliek malā. 500 ml saldo krējumu ( vismaz 30% tauku saturs) sakuļ stingrās putās.

10. Pievieno to biezpiena masai, rūpīgi samaisa.

11. Pievieno atdzisušo želatīnu un vēlreiz rūpīgi izmaisa, masa nedaudz saplaks, tas ir normāli.




loading...