Biezpiena sacepums ar rīsiem un ogām. Gaisīgs, sulīgs, veselīgs!

04-06-2018

pudins1


Ļoti gards biezpiena un rīsu sacepums jeb pudiņš – var pasniegt gan desertā, gan mieloties brokastīs un gūt enerģiju visai dienai. Var gatavot cepeškrāsnī, tvaika katlā jeb multivārāmajā katlā.

Sastāvdaļas
8 porcijas
3 ēdamkarotes rīsu
250 g biezpiena
2 ēdamkarotes krējuma
1 tējkarote vaniļas
6 ēdamkarotes cukura
3 olas
150-160 g ogu
1 ēdamkarote mannas



Pagatavošana
Sagatavošana: 20 min › Termiskā apstrāde : 45 min › Kopējais laiks: 1 stunda 5 min

Novāra rīsus.

Ņem jebkuras svaigas un saldētas ogas. Saldētas ogas iepriekš atkausē.

Atdala baltumus no dzeltenumiem. Bļodā sajauc biezpienu, rīsus, cukuru, vaniļu, mannu, krējumu un
viegli sakultus dzeltenumus. Masu sakuļ ar mikseri.

Pievieno ogas, uzmanīgi sajauc ar karoti.

Citā bļodā sakuļ baltumus stingrās putās.

Jāiznāk blīvai masai ar noturīgām putām.

Biezpiena masai pakāpeniski pievieno sakultos baltumus.

Uzmanīgi sajauc, nezaudējot apjomu.

Liek biezpiena masu ar eļļu ieziestā cepamajā formā. Vislabāk derēs forma ar noņemamām malām.

Cep 30-40 minūtes 180 grādu temperatūrā zeltaini brūnu.

Gatavo pudiņu izņem no cepeškrāsns, atdzesē formā. Atdzisušo pudiņu uzmanīgi izņem no formas un rotā pēc vēlēšanās ar pūdercukuru, rīvētu šokolādi vai ogām.

Pagatavošana tvaika katlā
Biezpiena masu gatavo kā receptes pirmajā daļā.

Formu rīsu vārīšanai tvaikā ieziež ar eļļu vai izklāj ar foliju, lai būtu ērti izņemt. Liek iekšā biezpiena mīklu, pārklāj ar foliju, lai tajā uzkrātos tvaika kondensāts.

Gatavo 35-40 minūtes, pēc tam pilnībā atdzesē formā.

Iznāks biezpiena un rīsu pudiņš ar ļoti maigu tekstūru. Ļoti gards un veselīgs!

Padoms
Biezpiena un rīsu pudiņu var ēst uzreiz siltu vai aukstu. Var pasniegt ar piena mērci, krējuma krēmu, krējumu, iebiezināto pienu vai ievārījumu.

loading...