Ļoti garšīgus salātus ziemas krājumiem var pagatavot no bietēm, tomātiem un paprikas – izmēģini!
Var izmantot gan kā salātus un piedevu, gan boršča sastāvdaļu.
Sastāvdaļas
4 kg biešu
500 g burkānu
1,5 kg tomātu
200 g ķiploku
500 g paprikas
1 asais pipars
250 ml augu eļļas
2 ēdamkarotes sāls
150 g cukura
200 ml 9% etiķa
Pagatavošana
1․ Burkānus un bietes sarīvē. Tomātus samaļ gaļas mašīnā vai sablendē. Ķiplokus arī sablendē vai
izspiež caur presi.
Visu dārzeņu svars norādīts notīrīta veidā.
2․ Papriku sagriež salmiņos. Sīki sakapā sīpolus un aso piparu, kuram izņemtas sēklas.
3․ Katliņā ielej eļļu, ieber sīpolus un dažas minūtes apcep. Apbrūnināt nevajag!
4․ Pievieno burkānus un papriku. Maisot gatavo 5 minūtes.
5․ Pielej tomātu biezeni. Pievieno bietes, asos piparus, sāli, cukuru un pusi etiķa. Rūpīgi samaisa.
6․ Sautē zem vāka 45 minūtes pēc uzvārīšanās uz vidējas uguns.
7․ Pievieno ķiplokus un atlikušo etiķi. Gatavo vēl 10 minūtes.
8․ Saliek dārzeņu salātus sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin segā un atdzesē. Glabā
vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ KĀDU NO ŠĪM ZIEMAS SALĀTU RECEPTĒM!
Gurķu salāti ziemai bez sterilizācijas. + Ziemas salātu pavārgrāmata
Marinēti gurķu salātiņi ziemai. Saimnieces Maritas recepte
Kāpostu salāti ar gurķiem un tomātiem ziemas krājumiem
Gurķu salāti ar sīpoliem un ķiplokiem. + Vēl piecas salātu receptes ziemas krājumiem!
Gurķu un tomātu salāti ar hmeli suneli. + Vēl desmit dārzeņu salāti taviem ziemas krājumiem!