Šos salātiņus var ēst kopā ar maizi vai pasniegt pie dažādiem gaļas un dārzeņu ēdieniem. Garšīgi!
Sastāvdaļas
2 kg biešu
300 g ābolu
2 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes cukura
500 g sīpolu
100 ml augu eļļas
1 tējkarote maltu melno piparu
1 tējkarote koriandra
100 ml ūdens
60 ml ābolu etiķa
1 pušķītis pētersīļu
Pagatavošana
1․ Nomizo bietes un ābolus, sarīvē uz rupjas rīves. Liek katliņā, pievieno sāli un cukuru, samaisa. Atstāj uz 20 minūtēm.
Norādīts nomizotu dārzeņu un augļu svars.
2․ Liek katliņu uz mazas uguns un sautē visu zem vāka aptuveni 30 minūtes, periodiski samaisot.
3․ Sīpolu sagriež pusgredzenos vai ceturtdaļgredzenos. Apcep uz pannas eļļā 5 – 7 minūtes.
4․ Pievieno pie dārzeņiem sīpolus, piparus, koriandru un ūdeni. Maisot vāra vēl 20 minūtes.
5․ Pielej etiķi, pieber sasmalcinātus zaļumus, samaisa un karsē vēl 10 minūtes.
6․ Liek gatavos salātus sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Divi gardi biešu salātiņi ziemai: ar tomātiem, burkāniem un plūmēm
Asie biešu ikri ziemas krājumiem. + Vēl desmit salātiņi ziemai
Biešu salāti ar skābētiem gurķīšiem. Pikanta piedeva!