Trausli, plāni, ar pūdercukuru pārkaisīti cepumiņi – bērnības kārums, kādu vienkārši pagatavot jebkurā brīdī.
Sastāvdaļas
2 olas
1 šķpsniņa sāls
200–230 g miltu
500 ml augu eļļas
Pūdercukurs pēc garšas
Pagatavošana
1․ Olas sakuļ ar šķipsniņu sāls. Lej pie izsijātiem miltiem un iejauc elastīgu mīklu.
2․ Mīklu sarullē bumbā, apsedz ar salveti un atstāj istabas temperatūrā uz 20–25 minūtēm.
3․ Sadala mīklu vairākās daļās, katru izrullē ļoti plānā plātnē un sagriež rombos. Vidū katram izdara vertikālu
iegriezumu.
Jo plānāka būs mīklas loksne, jo kraukšķīgāki izdosies cepumi.
4․ Katrai sagatavei ieloka divas pretējās puses uz iekšu.
5․ Uz pannas sakarsē eļļu karstumā, kas lielāks par vidējo. Liek sagataves vienā kārtā un apcep žagariņus zeltaini
brūnus no abām pusēm — tas prasīs ne vairāk par minūti.
Eļļai jābūt pietiekami daudz, lai žagariņi cepšanas laikā nepieskartos pannas apakšai.
6․ Gatavos cepumus liek uz papīra dvieļa, kas uzsūks lieko eļļu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdecukuru.
NODERĒS ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ātrās un kraukšķīgās siera nūjiņas. Sāļais un saldais variants
Gardas biezpiena nūjiņas 15 minūtēs. Turpmāk cepšu uzreiz kilogramu!
Cepumiņi ar biezpiena pildījumu. + Vēl piecas kārumu receptes!
Cepumiņi, gatavoti ar gaļas maļamās mašīnas palīdzību “Sveiciens no bērnības”
Sezama cepumiņi “Ātrais našķītis”