Baravikas savā sulā ziemas krājumiem. Lielisks aromāts un garša!

10-08-2020

baravikas2

Lai nenomāktu sēņu dabīgo aromātu un garšu, ziemai baravikas un apšubekas var vienkārši iesālīt, nepievienojot etiķi. Varēsi iepriecināt ģimeni un draugus ar lieliskiem sēņu ēdieniem!

Sastāvdaļas
Sešām 0,5 l burciņām
3 l vārītu sēņu
4-5 ēdamkarotes sāls
2 glāzes ūdens

Pagatavošana
Sagatavošana: 1 stunda › Gatavošana: 2 stundas › Kopējais laiks: 3 stundas

Baravikas vai apšu bekas notīra, sagriež nelielos gabaliņos, ātri nomazgā aukstā ūdenī, lai sēnes nepaspētu piesūkties ar ūdeni.

Lielā (5-7 l) katlā ielej 2 glāzes ūdens un liek uz uguns.

Sēnes liek katlā nelielās porcijās, pastāvīgi maisot. Kad nosēdušās, pievieno jaunu porciju.

Pieliek sāli un vāra 45-60 minūtes. Seko, lai sēnes būtu pārklātas ar sālsūdeni.

Gatavās sēnes liek nelielās burciņās, pārlej ar atlikušo sālījumu. Sālījumu iepriekš pārbauda, vajadzības gadījumā pievienojot vēl sāli. Sāļumam jābūt nedaudz lielākam nekā būtu garšīgi, jo sēnes to uzsūks.

Piesedz burkas ar vāciņiem un liek sterilizēt lielā katlā uz nelielas uguns, lai ūdens ne pārāk burbuļotu, uz 1 stundu.

Burciņas sterilizē 1 stundu, pēc tam izņem, aizvāko, ietin segā, lai lēnām atdzesētu.

Padoms
Atverot burciņu ar sēnēm, var pievienot sīki sagrieztus sīpolus vai ķiplokus. Var pasniegt ar augu eļļu vai krējumu.

Avots: “AllRecipes”

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Sēņu žuljēns. Baraviku laika topa ēdiens!

Marinētas baravikas. Klasiska recepte, sēņu laiku gaidot!

loading...

1 Comment

  1. botanik 28.08.2018 at 08:24 - Atbildēt

    Sterilizācija ir pilnīgi lieka, sēnes jau tā pat tiek vārītas savā sulā. Salej burkās un vāku virsū! Gadiem tā lieku – universāls produkts, nav sabojāts ar etiķa garšu. Mērcēs, zupās utt.