Baltā aukstā zupiņa ar kefīru, gurķiem un zaļumiem

07-07-2017

auksta_zupa


Īsti vasarīga, viegla zupiņa. Sniedz enerģiju un dod spēku karstās vasras dienās, kad “nopietnu ēdienu” nekārojas. To var pagatavot pat darbā, ja pa ceļam nopērk vai paņem līdzi no mājām dažus redīsus, gurķus un kefīra paciņu.

Sastāvdaļas

Laiks: 15 minūtes
Porcijas: 4
Sarežģītība: viegli

600 ml kefīra
200 ml auksta dzeramā ūdens
4 vidēji gurķi
6 redīsu
3 lociņi
8 diļļu zariņi
3 ķiploku daiviņas
sāls, svaigi malti melnie pipari
olīveļļa

Pagatavošana

Gurķus sagriež tievos salmiņos, apsāla un atstāj uz 10 minūtēm, lai sāktu izdalīties sula. Tāpat sagriež redīsus. Sakapā dilles un lociņus. Sīki sakapā ķiploku.

Sablendē kefīru ar aukstu ūdeni, ķiplokiem un sāli. Pievieno no gurķiem izdalījušos sulu.

Lielā bļodā sajauc gurķus, redīsus, dilles un lociņus. Pārlej ar kefīru un liek ledusskapī uz 15 minūtēm. Pirms pasniegšanas pārlej zupu ar olīveļļu.

Ļoti karstās dienās ūdenim var pievienot ledus gabaliņus – tā zupa ilgāk saglabāsies auksta.