Dārzeņu uzkodas var padarīt interesantākas, pievienojot tām augļus. Labāk izvēlēties skābākas ābolu šķirnes. Neliels cukura daudzums palīdzēs līdzsvarot garšu.
Gatavošanas laiks
Kopā 1 st. 30 min.
Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 30 min.
Sastāvdaļas
Baklažāni 1 kg
Sāls pēc garšas
Tomāti 1 kg
Paprika 500 g
Sīpoli 450 g
Āboli 200 g
Augu eļļa 100 ml
Cukurs ½ tējk.
Pagatavošana
1․ Sagriež baklažānus mazos kubiņos. Apkaisa ar sāli, labi samaisa un atstāj uz 30 minūtēm.
2․ Baklažānus nomazgā. Ielieciet tos sietā un izspiediet šķidrumu.
3․ Tomātus un papriku sagriež mazos kubiņos. Sīpolu sasmalcina. Nomizotos ābolus rupji sarīvē.
4․ Uzkarsē eļļu katlā ar biezu dibenu vai katliņā. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst brūni.
5․ Ievieto tomātus un uz lēnas uguns zem vāka, ik pa laikam maisot, karsē, līdz tie kļūst mīksti.
6․ Pievieno papriku, ābolus un baklažānus. Turpina sautēt, maisot, līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas.
7․ Ieber cukuru un turpina karsēt bez vāka. Daļai šķidruma vajadzētu iztvaikot, lai kaviārs kļūtu biezāks.
8․ Gatavošanas beigās ikrus sāliet. Ielikt sterilizētās burkās, satīt, aizvērt, aizvērt un atdzesēt. Uzglabāt vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sēņu ikri. Kaut kas nedaudz citādāks!
Burkānu ikri ziemas krājumiem. + Vēl vairākas lieliskas dārzeņu ikru receptes!
Sēņu ikri ziemas krājumiem. + Vēl trīs labas dārzeņu ikru receptes!
Kabaču ikri. Garda un vienkārša recepte!
Asie biešu ikri ziemas krājumiem. + Vēl desmit salātiņi ziemai