Aukstā zupa lauku gaumē. Atsvaidzinoša un sātīga!

14-07-2020

auksta_zupa4


Karstajās vasaras dienās burciņa marinētu biešu un paka kefīra kļūst par īstu dārgumu. Tik lieliski tveicīgā dienā izēst šķīvīti aukstas biešu zupiņas, piekožot karstu, ar mizu vārītu kartupeli!

Šajā receptē marinētas bietes nemaz nav vajadzīgas: bieti sarīvē un kopā ar tomātu sutina uz mazas uguns. Kad dārzeņi gatavi, tos atdzesē, pievieno svaigu gurķīti, zaļumus un krējumu. Lai sātīgāk, var pielikt sagrieztu, cieti vārītu olu.

Sastāvdaļas
6 porcijām
1-2 bietes
1 tomāts vai 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas
1 svaigs gurķis
1 ola
1 ēdamkarote krējuma
1 ēdamkarote kapātu zaļo lociņu
1 tējkarote kapātu diļļu
2 glāzes ūdens
1/2 tējkarote sāls

Pagatavošana

Sagatavošana: 30 min › Pagatavošana: 1 st. 10 min › Kopējais laiks: 1 h 40 min

Bietes notīra, sarīvē. Tomātam noņem miziņu, pirms tam to uz pāris sekundēm ielaižot verdošā ūdenī, izspiež caur sietu vai ļoti sīki sagriež bez mizas.

Bietes un tomātu liek katliņā. Pārlej ar glāzi karsta ūdens un sautē aptuveni 1 stundu.

Lai bietes nepiedegtu, tās maisa un pievieno ūdeni, kad tas novārījies.

Sautēšanas beigās pievieno vēl glāzi ūdens, pavāra 10 minūtes, noņem no uguns un atdzesē. Gurķus sīki sagriež, sajauc ar zaļumiem un pievieno biešu novārījumu. Pievieno sāli, samaisa.

Olu sarīvē, pievieno krējumam.

Katrā šķīvī ar auksto zupu ieliek pa ēdamkarotei krējuma ar olu.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Aukstā zupa – glābiņš karstā dienā. Klasiska recepte + desmit variācijas

Aukstā kefīra zupiņa. Sātīgais variants + vēl trīs “baltās” aukstās zupas