“Atsaldētie” kartupeļi. Triks, kuru gandrīz neviens nezina!

04-01-2018

kartupeli1

Maz cilvēku zina par kādu viltībiņu kartupeļu cepšanā cepeškrāsnī kā iepriekšēja apsaldēšana. Pirms izturēties pret šo padomu skeptiski, ņem un izmēģini! “Atsaldētie kartupeļi” izdodas lieliski: koši, mutē kūstoši gaisīgi un ar zeltainu garoziņu. Drīzāk atgādina kartupeļu biezputru zem kraukšķīgas miziņas.

Saimnieces, kas ņēmušas savā arsenālā šo recepti, par to atsaucas ar lielu sajūsmu un atzīst, ka parasti cepeškrāsnī cepti kartupeļi ir daudz sausāki un sīkstāki.

“Atsaldētie” kartupeļi ir lieliska piedeva dažādiem ēdieniem, īpaši lieliski garšo ar skābiem kāpostiem.

Sastāvdaļas
Kartupeļi
Augu eļļa
Sāls
Garšvielas

Pagatavošana
Vidēji lielus kartupeļus nomazgā, notīra un veselus liek sālsūdenī. Vāra 5 minūtes.

Izņem no ūdens, atdzesē. “Skaistumam” var iegriezt ar nazi šķērsām un gareniski. Liek uz stundu saldētavā.

Pēc tam izņem un liek formā, kurā ieliets nedaudz augu eļļas, pārziež ar to katru kartupeli no visām pusēm.

Liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 40 minūtēm. Pāris reizes apgriež otrādi, lai izceptos vienmērīgi.

Gatavos kartupeļus pārkaisa ar sāli, melnajiem vai sarkanajiem pipariem, garšaugiem, sasmalcinātiem ķiplokiem, svaigām dillēm vai lociņiem – kā nu kuro reizi sirds kāro.

Nebaidies, ka šādi gatavoti kartupeļi varētu kļūt saldi. Tā kā sākumā tos nedaudz pavārīji, ciete nesašķelsies un saldums neparādīsies!

loading...