Ātri mazsālīti gurķīši ar mārrutka sakni, lapām un ozola lapām – ļoti interesanta recepte!
Sastāvdaļas
1 kg mazsālītu gurķīšu pagatavošanai
1 kg mazu gurķīšu
2 daiviņas ķiploka
1 gabaliņš mārrutka saknes (5 cm)
2 mārrutka lapas
Vairākas ozola un upeņu lapiņas
3 diļļu ziedkopas
1 l ūdens
1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
Sagatavošana: 30 min › Pagatavošana: 5 min › +3 dienas › Kopējais laiks: 3 dienas 35 minūtes
Gurķus un zaļumus nomazgā. Ķiploku notīra, sagriež uz pusēm. Mārrutkus notīra, sagriež prāvos gabaliņos.
Uzkarsē ūdeni ar sāli, atdzesē.
Trauka apakšā kārtām liek dilles, mārrutka lapas, upeņu, ozola lapas, ķiplokus, mārrutkus, pēc tam gurķus.
Virs gurķiem atkal kārto visus garšaugus un garšvielas.
Pārlej ar atdzisušo sālījumu, lai tas pilnībā pārsegtu gurķus. Aizvāko un atstāj uz 3-4 dienām, kamēr iesālās. Nākamajā dienā var pagaršot!
Avots: AllRecipes