Ļoti vienkārša pikantu redīsu recepte. Ēdami uzreiz pēc pagatavošanas! Lieliski sader ar burgeriem, salātiem un kā piedeva gaļas ēdieniem. Recepte paredzēta aptuveni tasei marinētu redīsu, lielākam daudzumam sastāvdaļas proporcionāli jāpalielina.
Sastāvdaļas
Pušķītis redīsu
¾ tases baltvīna vai ābolu sidra etiķa
¾ tases ūdens
3 ēdamkarotes medus vai kļavu sīrupa
2 tējkarotes sāls
1 tējkarote sarkano piparu pārslu (šajā variantā marināde būs ļoti asa, maigākai liek 1/2 tējkaroti pipari vai tos neliek vispār).
½ veselu sinepju graudu (pēc izvēles)
Pēc garšas: ķiploku daiviņas, melno piparu graudi, fenheļa sēklas, koriandra sēklas.
Pagatavošana
Nogriež redīsu augšējo un apakšējo daļu, pēc tam sagriež redīsus ļoti plānās ripiņās. Kārto puslitra tilpuma burkā.
Pārkaisa ar sarkanajiem pipariem un sinepju sēklām.
Marinādei: mazā katliņā apvieno etiķi, ūdeni, medu vai kļavu sīrpumu, kā arī sāli. Ļauj uzvārīties, ik pa laikam samaisot, tad pārlej redīsiem.
Ļauj atdzist istabas temperatūrā. Var pasniegt uzreiz vai uzlikt vāciņu un likt ledusskapī vēlākai lietošanai.
Marinētos redīsus var uzglabāt vairākas nedēļas, lai gan vislabāk izlietot piecu dienu laikā.