Ātri marinēti kabači ar ķirbju sēkliņām. Gatavosi tos ļoti bieži!

28-07-2018

kabaci

Kabaču sezonā gribas pagatavot pēc iespējas vairāk ēdienu ar šo veselīgo, diētisko un turklāt vēl lēto dārzeni. Ja konservēšana ziemai vēl šķiet par agru, vispirms vari iemēģināt ātru uzkodu no jaunajiem kabacīšiem. Galvojam: momentā pazudīs no šķīvjiem!

Ņem jaunus neliela izmēra kabacīšus: tādus būs ērtāk griezt, arī mizot nevajadzēs. Ja nav dārzeņu griežamā, kas nodrošina vienmērīga biezuma sloksnītes, noderēs arī korejiešu burkāniem paredzētā rīve. Arī skaisti izdodas!

Sastāvdaļas

3 kabači
2 daiviņas ķiploka
3 melno piparu graudiņi
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
3 ēdamkarotes ābolu etiķa
1,5 glāzes ūdens
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes ķirbja sēklu

Pagatavošana

1. Kabačus sagriež plānās sloksnēs un liek dziļā bļodā.
kabaci1
2. Ķirbja sēkliņas apcep uz sausas pannas.

3. Pagatavo marinādi. Ūdeni ielej katlā, pievieno sasmalcinātu ķiploku, piparu graudiņus, sāli, cukuru un visu uzkarsē. Kad šķidrums uzvārījies, noņem no plīts, pielej etiķi.
kabaci2
4. Karsto marinādi pārlej kabačiem un ļauj atdzist. Pēc tam marinādi nolej, pievieno eļļu un pārkaisa ar ķirbja sēkliņām. Uzkoda gatava!
kabaci3
Marinēti kabacīši ir lielisks papildinājums jebkuram otrajam ēdienam. Plusi ir acīmredzami: ātra pagatavošana, svaiga garša, oriģināls izskats. Ķirbja sēkliņas visam piešķir īpašu noti!