Ātri marinēti gurķi gabaliņos ar etiķi maisiņā. + Vēl piecas receptes!

09-07-2024

Ekrānuzņēmums

Marinēšanai būs nepieciešama tikai viena stunda. Svaigas dilles, oregano pipari, lauru lapa un ķiploki piešķirs dārzeņiem lielisku garšu.

Pagatavošanas laiks

Kopā 1 st. 10 min.

Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 10 min.

Porciju skaits 3



Sastāvdaļas

Gurķi 5-6 gab.

Sāls 1 tējk.

Cukurs 1 tējk.

Lauru lapas 2 gab.




Smaržīgo piparu graudiņi 5 gab.

Etiķis 9% 1 tējk.

Saulespuķu eļļa ¹⁄₂ ēdamk.

Ķiploki 3 daiviņas

Dilles daži zariņi

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pagatavošana

1․ Apgriez gurķus no abām pusēm. Sagriež lielos gabalos. Ievieto tos parastā celofāna maisiņā.

2․ Pievieno sāli, cukuru, lauru lapu, piparus, etiķi un eļļu.

3․ Sasmalcina ķiplokus un dilles. Ievieto maisiņā.

4․ Piespiediet maisiņu, lai no tā izplūstu gaiss. Cieši sasien un rūpīgi sakrata, lai viss sajauktos.

5․ Ielieciet to otrā maisiņā, izlaidiet gaisu arī no tā un sasieniet to.

6․ Atstājiet marinētos gurķus maisiņā istabas temperatūrā uz 1 stundu.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Mazsālīti gurķi ar ķiplokiem, mārrutkiem un sinepēm “Ideāli pikantie”

Mazsālīti gurķīši ar minerālūdeni. Ņem šo recepti savā arsenālā!

Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!

Mazsālīti gurķi. Četri galvenie likumi un trīs lieliskas receptes

Mazsālīti gurķīši abhāziešu gaumē ar slepeno sastāvdaļu