Ātri marinētas bietītes ar sīpoliem un garšvielām. + Vēl trīs receptes!

29-10-2024

Pikanti sīpoli, ķiploki, sinepes un koriandrs piešķir saldajām bietēm lielisku garšu un aromātu.



Sastāvdaļas

2 bietes

Puse violetā sīpola

2 ķiploka daiviņas

2 ēdamkarotes augu eļļas

2 ēdamkarotes 3% rīsu etiķa

1 tējkarote sinepju graudu

1 – 2 šķipsniņas maltu melno piparu

1 – 2 šķipsniņas sāls

1 – 2 šķipsniņas malta koriandra




Pagatavošana

1․ Nemizotas bietes liek maisiņā, pielej nedaudz ūdens, liek uz šķīvja. Ieliek mikroviļņu krāsnī aptuveni uz 10 minūtēm. Dārzeņiem jāpaliek nedaudz negataviem.

2․ Bietes nomizo. Sagriež šķēlītēs, gabaliņos vai kubiņos.

3․ Sīpolus sagriež ļoti plānos pusgredzenos. Ķiplokus izspiež caur presi.

4․ Liek visus dārzeņus bļodā. Pievieno eļļu, etiķi, sinepes un garšvielas. Samaisa.

5․ Uzliek vāku vai pārsedz ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz nakti.


IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ātri pagatavojamas marinētas bietītes. + Vēl piecas receptes!




Nedēļas recepte: mārrutki ar bietēm. Labi garšo ar gaļas ēdieniem!

Marinētas bietītes visiem dzīves gadījumiem. + Vēl piecas ašo marinējumu receptes!