Ātrās un kraukšķīgās siera nūjiņas. Sāļais un saldais variants

19-12-2017

nujinas

Sastāvdaļas
1 glāze piena
1 glāze ūdens
Milti
1 tējkarote sāls
1 tējkarote ar etiķi dzēstas sodas
200 g cieta siera

Pagatavošana
Ielej aukstu pienu bļodiņā, pievieno siltu, vārītu ūdeni, sāli (ja vēlies, lai nūjiņas ir sāļākas, karoti liec ar kaudzīti), dzēstu sodu. Pakāpeniski pievieno miltus, līdz veidojas krējumveida konsistence. Iejauc mīklu.

Mīklai pievieno uz smalkas rīves sarīvētu sieru – jo vairāk siera, jo “sierīgākas” būs nūjiņas.

Maisa mīklu vēl vismaz 10 minūtes. Pēc tam ļauj tai nedaudz “atpūsties”.

Izrullē un griež nūjiņas, trīsstūrīšus, aplīšus – kādas formas vien sirds kāro.

Apcep augu eļļā no abām pusēm.

Gatavās nūjiņas liek uz papīra dvieļa, lai uzsūktu lieko eļļu. Saldajā variantā pārkaisa ar pūdercukuru vai arī sāļākajā versijā – ar sāli un ķimenēm, tad tās būs laba uzkoda pie alus.

Ja vēlies, lai nūjiņas būtu mīkstākas, obligāti pārklāj ar salveti.

loading...